Βίντεο από την πεζοπορία: Διάσχιση Κοκκάλια - Κρίκελλο

info-karpenisi Παρασκευή 17/11/2017 11:18

Βίντεο από την πεζοπορία: Διάσχιση Κοκκάλια - Κρίκελλο

Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου στα Κοκκάλια και στο Κρίκελλο. Η αποστολή αποτελούνταν από 19 μέλη και φίλους του συλλόγου.

Μετά την πρωινή συγκέντρωση μας στις 08:00 στα γραφεία μας αναχωρήσαμε οδικός για την τοποθεσία Μπανιά όπου και αρχίσαμε την πεζοπορία. Μετά από 10 λεπτά πεζοπορίας φτάσαμε στο μνημείο των Γαλατών. Έπειτα συνεχίσαμε την διάσχιση στα Κοκκάλια όπου και περάσαμε τα στέγαστρα των βοσκών και φτάσαμε μέχρι το Αγκάθι!! Εκεί αρχίσαμε να κατηφορίζουμε για τον Κρικελλιώτη ποταμό και έπειτα για τον Άη Γιάννη! Τέλος φτάσαμε στο Κρίκελλο και τον Ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού!

Η πεζοπορία είχε διάρκεια 6 ώρες και 15 λεπτά και διανύσαμε 17,5 χιλιόμετρα!! Μετά από τέτοια πεζοπορία η επίσκεψη μας στις τοπικές ταβέρνες του χωριού κρίθηκε επιβεβλημένη!!

Τέλος ιδιαίτερη χαρά για τον σύλλογο μας ήταν η γνωριμία μας με μέλη του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου που πραγματοποιούσαν πεζοπορία από την Δομνίστα προς το Κρίκελλο!!

Επόμενη εξόρμηση την Κυριακή στις 26/11 με το μονοπάτι των σιδηροδρόμων στην Οίτη, την διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού και τέλος την καθιερωμένη πλέον βουτιά στα ψωρονέρια στην Δαμάστα!

κατεβάστε το πρόγραμμα σε μορφή pdf εδώ

Konstantinos Kefalas

Και μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μας!
1391