ΠΦΣΚ Γοργοπόταμος - Μονοπάτι Σιδηροδρόμων - Δαμάστα

info-karpenisi Τρίτη 5/12/2017 9:23

Βίντεο από την πεζοπορία: Γοργοπόταμος - Μονοπάτι των Σιδηροδρόμων - Δαμάστα | 26.11.2017

Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου στην Οίτη στο μονοπάτι των Σιδηροδρόμων! Η αποστολή αποτελούνταν από 25 μέλη και φίλους του συλλόγου.

Μετά την πρωινή συγκέντρωση μας στις 08:00 στα γραφεία μας αναχωρήσαμε οδικός για την τοποθεσία τον Γοργοπόταμο όπου και επισκεφτήκαμε την ομώνυμη και ιστορική γέφυρα. Στην συνέχεια ξανά μεταφερθήκαμε στο σημείο εκκίνησης δυτικά του Δελφίνο όπου και συναντήσαμε τον Φυσιολάτρη Νίκαιας καθώς όπως είχαμε προγραμματίσει πραγματοποιήσαμε την πεζοπορία από κοινού!

Η συνολική πεζοπορία ήταν 12,5 χιλιόμετρα με το τελευταίο μέρος του να αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της φυσιολογίας του μονοπατιού το οποίο είναι σκαλισμένο σε βράχο!! Σε δύο σημεία πρέπει να διασχίσει κανείς και δύο μικρά τούνελ! Το μονοπάτι ουσιαστικά κινείται πάνω και παράλληλα από τις ράγες του τρένου! Στα δεξιά μας μπορούμε να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Ασωπού!!

Μετά από μία ευχάριστη και εύκολη διαδρομή φτάσαμε έξω από το χωριό Ηράκλεια όπου και μας περίμενε το λεωφορείο. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την Δαμάστα όπου και βουτήξαμε στα ψωρονέρια!!

Τέλος πριν την επιστροφή καθίσαμε για φαγητό στην γνωστή ταβέρνα ''Αραξοβόλι'' .

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κύριο Δημήτρη Πανταζή για την ξενάγηση που μας έκανε στον Γοργοπόταμο καθώς και για την συνοδεία σε όλη την διάρκεια της πεζοπορίας!!

Επόμενη εξόρμηση την Κυριακή στις 10/12 Άγιοι Απόστολοι - Δασικό Χωριο Λειβαδάκι - Μαυρίλο - Μπαρουτόμυλος

κατεβάστε το πρόγραμμα σε μορφή pdf εδώ

Konstantinos Kefalas

Και μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μας!
1463