Λίμνη στο Κεφαλόβρυσο Καρπενήσι - Ευρυτανία

Ιστορικά - Θρησκευτικά - Μουσεία - Φυσικό Κάλλος


Η λιλιπούτεια λιμνούλα με τις πάπιες

Στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου κάπου ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια κοντά στο παλιό μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη υπάρχει μία λιλιπούτεια τεχνητή λιμνούλα η οποία δένει απόλυτα με το σκηνικό της περιοχής. Έχει διάμετρο ελάχιστα μέτρα και τα νερά της ανανεώνονται με φυσική ροή από τις πηγές της περιοχής.

 

Από την άνοιξη και μετά μέχρι όσο επιτρέπει ο καιρός πριν έρθουν τα πρώτα κρύα, στην μικρή νησίδα που βρίσκεται στο κέντρο της λιμνούλας βρίσκουν καταφύγιο μερικές πολύ όμορφες ήμερες πάπιες. Όταν αυτές έχουν κέφια και κάνουν τα παιχνίδια τους στο νερό αποτελούν ένα πραγματικά όμορφο θέαμα.

Πως θα πάτε

Ο προορισμός μας βρίσκεται ΝΔ από το Καρπενήσι.
Ξεκινάμε από την διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη και Απόδημων Ευρυτάνων.

  1. Κατευθυνόμαστε στην οδό Μπακογιάννη, σε 0.3km στα δεξιά μας βλέπουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, εμείς συνεχίζουμε στην αριστερή παρατεταμένη στροφή 180 μοιρών και αμέσως μετά στην δεξιά, η ονομασία του δρόμου αλλάζει και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Παναγίας Προυσιωτίσης.
  2. Συνεχίζουμε στην Παναγίας Προυσιωτίσης, σε 0.6km και μετά από δύο διαδοχικές στροφές η πρώτη δεξιά και η δεύτερη αριστερή η ονομασία του δρόμου αλλάζει ξανά και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Χρυσής Κατσαμπά.
  3. Συνεχίζουμε στην οδό Χρυσής Κατσαμπά, σε 0.8km φτάνουμε σε κόμβο όπου τον διασχίζουμε κάθετα (περνώντας την Περιμετρική Καρπενησίου η οποία μετονομάζεται σε Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας).
  4. Συνεχίζουμε αφού έχουμε περάσει τον κόμβο σε 1.2km φτάνουμε στο Κεφαλόβρυσο.

Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν στο χάρτη τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για να μπορείτε να υπολογίσετε τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων που επιθυμείτε

1792
2.9
7
Προτείνουμε για την διαμονή σας

Δείτε επίσης...