Πανοραμική φωτογραφία 360 από το ψηλότερο σημείο της Ευρυτανίας, την Ψηλή Κορυφή στο Βελούχι σε υψόμετρο 2314m

Βρισκόμαστε στην «Ψηλή Κορυφή» στο Βελούχι στο ψηλότερο σημείο της Ευρυτανίας σε υψόμετρο 2314 μέτρων. Για να φτάσουμε ως εδώ ακολουθήσαμε το μονοπάτι ψηλής κορυφής Μ12 το οποίο ξεκινάει από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής λίγο έξω από την πόλη του Καρπενησίου.

«Τα πόδια έχουν βαρύνει από την κούραση, αποτέλεσμα της προσπάθειας για την κατάκτηση της φημισμένης κορυφής, η αναπνοή κοφτή και γρήγορη. Έχουμε φτάσει στο στόχο μας. Επιτέλους τα κατάφερα, η πρώτη σκέψη, η λαχτάρα να αγναντέψει κανείς από την κορυφή ακαταμάχητη, ειδικά αν βρίσκεται εδώ για πρώτη φορά. Ο οργανισμός μας σιγά σιγά βρίσκει το ρυθμό του, οι αναπνοές τώρα γίνονται αργές και βαθιές, αναπνέεις καθαρό αέρα, αμόλυντο, νοιώθεις το οξυγόνο να καίει καθώς γεμίζουν τα πνευμόνια σου!!

Το αλπικό τοπίο του Βελουχίου προσφέρει εικόνες σπάνιας ομορφιάς, μαζί με την απόλυτη ηρεμία που επικρατεί πιάνεις τον εαυτό σου να χαζεύει, τώρα δεν χρειάζονται λόγια ή ότι άλλο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον παραμικρό θόρυβο, τώρα είσαι παρατηρητής. Όπου και αν στρέφεις το βλέμμα σου αμέτρητες κορυφές χάνονται στον ορίζοντα. Το παρατηρητήριο στα 2314 μέτρα…»

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το Σεπτέμβρη του 2013 από μέλη της ομάδας του info-karpenisi.gr.
Το παρατηρητήριο στα 2314 μέτρα… 2314 Sept - -