Παραδοσιακά Λουκάνικα Βρέκος Καρπενήσι

Τουριστική ΑγοράΤοπικά & Παραδοσιακά Προϊόντα Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο 27/8/2016, 07:22:41

Ταξίδι στις Παραδοσιακές Γεύσεις

Στην πανέμορφη, καταπράσινη και χιονισμένη Ευρυτανία, εδώ και εκατοντάδες χρόνια παρασκευάζονταν αλλαντικά με παραδοσιακό τρόπο. Στους πρόποδες των βουνών του Καρπενησίου, δέσποζαν πετρόχτιστα αρχοντικά γεμάτα παραδόσεις. Κάθε σπίτι, είχε ένα με δύο χοιρινά τα οποία τα μεγάλωνε για να καλύψει τις ανάγκες όλης της χρονιάς. Κάποια μέρη από τα χοιρινά, τα τεμάχιζαν σε μικρά κομμάτια, προσθέτανε φρέσκο πράσο από τα χωράφια τους, μυρωδικά του τόπου μας και φρεσκοκομμένη ρίγανη του βουνού. Το στέγνωναν στα πετρόχτιστα τζάκια των σπιτιών τους, γεμίζοντας τα σοκάκια με ευχάριστες μυρωδιές. Με τον τρόπο αυτό έφτιαχναν το περίφημο παραδοσιακό λουκάνικο Καρπενησίου. Για να παρασκευάσουν το παραδοσιακό παστό έπαιρναν ψαχνά μέρη του χοιρινού, τα έβαζαν σε ξύλινες καρδάρες με χοντρό αλάτι, έτσι ώστε να αλατιστούν για μια με δύο μέρες. Στη συνέχεια τα έψηναν, ταυτόχρονα τα κάπνιζαν στο τζάκι και τα πάστωναν σε χοιρινό λίπος ώστε να έχουν κρέας για τους επόμενους μήνες του χρόνου.

Η εταιρία μας Αφοί Κωνσταντίνου Βρέκου, από το 1997 πάντρεψε αυτή την παράδοση με τις σύγχρονες μεθόδους παρασκευάζοντας τα ονομαστά αλλαντικά ΒΡΕΚΟΣ που αγαπήθηκαν από όλους για τη γεύση και την ποιότητά τους . Έχουμε μπει στο τραπέζι σας προσφέροντας προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας και θρεπτικής αξίας ακριβώς όπως τότε.

8319