3ο Φεστιβάλ ορειβατικού σκι | “SNOW LEOPARD DAY” | Καλιακούδα

info-karpenisi Δευτέρα 16/2/2015 3:35


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι καθώς και το "SNOW LEOPARD DAY" στα βουνά της Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στην Καλικούδα και το Βελούχι.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις ορειβατών και χιονοδρόμων δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χιονοδρομήσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες και ομιλίες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Η Velouchi Free Ski Team ανέλαβε την ξενάγηση των συμμετεχόντων στις κορυφές των βουνών μας βοηθώντας να γράψουν αρκετά μέτρα υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την Snow Leopard Trust. Ο Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου φιλοξένησε τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες στο καταφύγιο της Καλιακούδας όπου τους προσέφερε τσάι, τραχανά και παραδοσιακά λουκάνικα. Τέλος το φεστιβάλ έκλεισε στο Saloon Park υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Η ομάδα του info-karpenisi.gr είχε την τύχη να ακολουθήσει και να αποθανατίσει και τις δύο "αποστολές". Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τις ομορφιές που συναντήσαμε, την αίσθηση τις κατάκτησης των κορυφών, το να σκιάρεις εκτός πίστας (πόσο μάλλον σε λούκια της Καλιακούδας και του Βελουχίου), για τις παρέες και τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν, καμιά φορά απαραίτητα στοιχεία για να φτάσεις ασφαλής ως το τέλος. Κάποια άλλη φορά θα τα αναπτύξουμε όλα αυτά, τώρα καλύτερα να αφήσουμε την εικόνα να μιλήσει για όλα αυτά.

Από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε πρώτα από όλους την Velouchi Free Ski Team τα μέλη της οποίας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, την εταιρία Κλαουδάτος γιατί χωρίς την προσπάθεια της οποίας απλά σήμερα δεν θα μιλούσαμε για φεστιβάλ ορειβατικού σκι στην Ευρυτανία, τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ευρυτανίας και το Αλλαντοποιείο Βρέκος για τον τραχανά και το τσάι και για τα παραδοσιακά λουκάνικα Καρπενησίου αντίστοιχα, τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο, όλους όσους στήριξαν αυτό το εγχείρημα και δεν τους αναφέραμε πιο πάνω και τέλος να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν η ψυχή του event.

* Θα ακολουθήσουν οι φωτογραφίες από την κατάκτηση της ψηλής κορυφής στο Βελούχι καθώς επίσης και ένα βιντεάκι αφιερωμένο στο διήμερο.

1953