Λαογραφικό Μουσείο Τόρνου Τόρνος - Ευρυτανία

Ιστορικά - Θρησκευτικά - Μουσεία - Φυσικό Κάλλος


Ταξιδεύοντας σε μία άλλη εποχή

Το Λαογραφικό Μουσείο Τόρνου στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο του χωριού το οποίο έπαψε να λειτουργεί πριν πολλά χρόνια. Εγκαινιάστηκε το 2006 και φιλοξενεί αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής παλιά όπως εργαλεία, οικιακά σκεύη, έναν αργαλειό, υφαντά, είδη ενδυμασίας κ.α. τα οποία συγκεντρώθηκαν - παραχωρήθηκαν με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι από τους εναπομείναντες κατοίκους του χωριού.

Πως θα πάτε

Ο προορισμός μας βρίσκεται Ν από το Καρπενήσι.
Ξεκινάμε από την διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη και Απόδημων Ευρυτάνων.

  1. Κατευθυνόμαστε στην οδό Μπακογιάννη, σε 0.3km στα δεξιά μας βλέπουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, εμείς συνεχίζουμε στην αριστερή παρατεταμένη στροφή 180 μοιρών και αμέσως μετά στην δεξιά, η ονομασία του δρόμου αλλάζει και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Παναγίας Προυσιωτίσης.
  2. Συνεχίζουμε στην Παναγίας Προυσιωτίσης, σε 0.6km και μετά από δύο διαδοχικές στροφές η πρώτη δεξιά και η δεύτερη αριστερή η ονομασία του δρόμου αλλάζει ξανά και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Χρυσής Κατσαμπά.
  3. Συνεχίζουμε στην οδό Χρυσής Κατσαμπά, σε 0.8km φτάνουμε σε κόμβο όπου στρίβουμε δεξιά στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας (η οποία μετονομάζεται σε Περιμετρική Καρπενησίου αν στρίψουμε αριστερά).
  4. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας, σε 10.5km περνάμε μέσα από τον Γαύρο ο οποίος αποτελεί οικισμό του Μεγάλου Χωριού.
  5. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας, σε 9.4km φτάνουμε στην γέφυρα στα Διπόταμα.
  6. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας, σε 7km φτάνουμε στο χωριό Προυσός.
  7. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας, σε 1.3km φτάνουμε σε διακλάδωση του δρόμου, αφήνουμε την Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας προχωρώντας ευθεία (αν στρίψουμε δεξιά κατευθυνόμαστε προς Αγρίνιο).
  8. Συνεχίζουμε την πορεία μας, σε 4.3km φτάνουμε σε διακλάδωση του δρόμου όπου παίρνουμε τον δρόμο αριστερά. *
  9. Συνεχίζουμε την πορεία μας, σε 0.4km φτάνουμε ξανά σε διακλάδωση του δρόμου, αν  στρίψουμε αριστερά και συνεχίσουμε την διαδρομή μας σε 200m έχουμε ουσιαστικά φτάσει.

* Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο παρκάρισμα αλλά και στο γύρισμα του οχήματος μας από αυτό το δρόμο καθώς οι θέσεις παρκαρίσματος είναι περιορισμένες αλλά και του γεγονότος ότι ο δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο και είναι στενός. Γι αυτό το λόγο μπορούμε εναλλακτικά να στρίψουμε δεξιά και να συνεχίσουμε την πορεία μας για περίπου 0.7km με 0.8km και να προσεγγίσουμε το Λαογραφικό Μουσείο Τόρνου μέσα από το χωριό.

Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν στο χάρτη τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για να μπορείτε να υπολογίσετε τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων που επιθυμείτε

551
35.0
45
Προτείνουμε για την διαμονή σας

Δείτε επίσης...